top of page
  • Writer's pictureVšĮ Socialinių inovacijų centras

2017 metų projektas EUROPINĖS EDUKACINĖS PARAMOS SOCIALINIAM VERSLUI KŪRIMAS

Projekto pavadinimas: „Europinės edukacinės paramos socialiniam verslui kūrimas“

Programa: ERASMUS + K2


Projekto santrauka:

Socialinės įmonės yra svarbus integracinio augimo veiksnys ir vaidina svarbų vaidmenį sprendžiant dabartines ekonomines ir aplinkos problemas. Manoma, kad šiose įmonėse dirba beveik 14,5 mln. žmonių, 6,5% Europos Sąjungos darbo jėgos. Europos Komisija suteikė paramą socialinių įmonių plėtrai 2011 paskelbusi Socialinio verslo iniciatyvą. Vis dėlto, tik aštuonios šalys (Bulgarija, Graikija, Prancūzija, Italija, Liuksemburgas, Slovėnija, Švedija, ir Jungtinė Karalystė) turi sukūrusios teisinę sistemą, kuri skatina ir remia socialinių įmonių plėtrą. Be to, Remiantis Europos Komisijos užsakytu pirmuoju išsamiu tyrimu dėl socialinio verslumo visose valstybėse narėse, “ verslo paramos ir plėtros organizacijų, mokymų ir darbuotojų parengimo trūkumas“ yra viena iš penkių pagrindinių kliūčių, su kuriomis susiduria socialinės įmonės.


Projektu siekiama spręsti verslo paramos ir plėtros organizacijų, mokymų ir darbuotojų parengimo trūkumo problemą, kuriant socialinių įmonių internetinį inkubatorių, kuriame jos galėtų pasiūlyti techninę paramą, mokymus ir perteikti žinias iš labiausiai išsivysčiusių šalių / regionų (JK , Vokietija) turinčioms mažiau patirties (Kipras).Taip pat sukurti šių paramos organizacijų vadovams ir lektoriams bendrą mokymo programą.


Projekto tikslas: suteikti paramą įmonėms, kurios organizuoja formalius ir neformalius mokymus verslui bei suteikti galimybę socialinio verslo konsultantams pasidalyti naujausiais gerosios patirties pavyzdžiais

Projekto uždaviniai:

išsiaiškinti esamą socialinio verslo situaciją kiekvieno partnerio šalyje, ištirti socialinio verslo konsultantų bei socialinio verslo įmonių poreikius;įkurti virtualų inkubatorių, skirtą socialinio verslo atstovų bei šio verslo konsultantų bendravimui, bendradarbiavimui, mokomosios medžiagos ir informacijos pateikimui;pasikeisti įmonių, teikiančių paramą socialinėms įmonėms, mokymų ir sėkmės pavyzdžių istorijomis, turima infrastruktūra;sukurti socialinio verslo paramos modelį;sukurti globalų Europos įmonių, teikiančių pagalbą socialiniam verslui, tinklą.



Partneriai:

The Enterprise Centre Ltd, UK

Technische Universitaet Dresden, Germany

Synthesis Center for Research and Education LTD, Cyprus

VšI Socialiniu inovacijų centras, Lithuania

AC Amics de la Biblioteca de la Fonteta, Spain

Aydin Valiligi AB VE dis Iliskiler Koordinasyon Merkezi, Turkey

Instituto de Empreendedorismo Social, Portugal

Projekto trukmė: 01/09/2015 – 31/08/2017

19 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

CASINO

bottom of page