top of page
  • Writer's pictureVšĮ Socialinių inovacijų centras

2015 JAUNŲ SUAUGUSIŲJŲ PAGRINDINIŲ KOMPETENCIJŲ, REIKALINGŲ ĮSIDARBINANT/DARBE ...

JAUNŲ SUAUGUSIŲJŲ PAGRINDINIŲ KOMPETENCIJŲ, REIKALINGŲ ĮSIDARBINANT/DARBE VYSTYMAS IR TOBULINIMAS

Projekto pavadinimas:

Jaunų suaugusiųjų pagrindinių kompetencijų, reikalingų įsidarbinant/darbe vystymas ir tobulinimas, akronimas (E-FOLIO)


Programa:

Mokymosi visą gyvenimą programa, GRUNDTVIG programos Daugiašalis projektas


Projekto santrauka:

Tai Europos finansuojamas projektas, kuriuo siekiama sukurti produktus, kurie padėtų išspręsti Europoje ir partnerių šalyse aktualius klausimus. Tai būtų jaunų suaugusiųjų darbingumo lygis. Šis klausimas labai svarbus, kadangi Europoje 15 – 24 metų jaunų suaugusiųjų darbingumo lygis pakilo 50%.

Projekto partneriai buvo atrinkti atsižvelgiant į geografinę padėtį ir jaunų suaugusių nedarbingumo lygį. Projektas įtraukia skirtingas organizacijas, kurios turi skirtingas patirtis ir kompetencijas. Trys projekte dalyvaujantys partneriai yra privačios ne pelno siekiančios organizacijos, viena privati pelno nesiekianti organizacija, kuri dirba savanorystės srityje, taip pat yra organizacija teikianti švietimo paslaugas suaugusiems ir viena viešoji institucija. Visi projekto partneriai turi vieną tikslą ir bendrus uždavinius.

Pagrindinis Euro-folio projekto tikslas – sudaryti sąlygas jauniems suaugusiems bedarbiams (a) plėtoti pagrindines kompetencijas, įgūdžius, žinias reikalingus įsidarbinant/dirbant taip pat (b) darbdaviams pateikti įgytų kompetencijų įrodymus.


Projekto uždaviniai: (1) mokslinių tyrimų dokumentai (apibrėžiantys kiekvienos šalies poreikius), kuriuose aiškiai apibrėžiamos esminės kompetencijos, įgūdžiai, žinios reikalingi jauniesiems suaugusiems įsidarbinimo metu. (2) sukurti produktus (metodinė knyga, internetiniai įrankiai ir kt.), kurie naudojami darbe su jaunais žmonėmis. Produktai bus grindžiami praktiniu pagrindu, jie suteiks galimybę išnagrinėti, kurie įgūdžiai gali būti įgyjami ir atpažįstami per netradicines veiklas, t.y. savanorystė, bendruomenės veiklos ir su šeimomis susijos veiklos; (3) tam, kad jauni suaugusieji turėtų įrodymus apie netradicinių būdu įgytas pagrindines kompetencijas, įgūdžius, žinias reikalingas darbdaviams bus sukurti – įgytų kompetencijų sertifikatai (ĮKS); (4) sukurti DVD, pirmiausia skirtas darbdaviams, kuris įrodys (per atvejo tyrimus), kaip ĮKS gali būti naudingas darbdaviams įdarbinant jaunus suaugusius.


Projekto partneriai:

– VŠĮ SOCIALINIŲ INOVACIJŲ CENTRAS (Lietuva) – projekto koordinatoriai

– ADVANCIS (Portugalija)

– E-CODE (Slovakija)

– ELDONIAN GROUP LIMITED (Jungtinė Karalystė)

– ACADEMY OF ENTREPRENEURSHIP (Graikija)

– CEPA FRANCISCO DE QUEVEDO (Ispanija)

– CUKUROVA ILCE MILLI EGITIM MUDURLUGU (Turkija)

Projekto trukmė: 2014/01/01 – 2015/12/31

Projekto tinklalapis:

4 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

CASINO

bottom of page