top of page
  • Writer's pictureVšĮ Socialinių inovacijų centras

2013 metai. AUTIZMAS 112 (AUTISM 112)

Programa: Europos Komisijos Užimtumo, socialinių reikalų ir įtraukties generalinio direktorato programa


Projekto santrauka:


Projekto tikslas – sukurti naują krizių įveikimo programą, skirtą šeimoms, auginančioms vaikus su autizmo spektro sutrikimais (ASD), ir įvertinti, kokį poveikį ši programa turės šeimoms, jų socialiniam įtraukimui bei gyvenimo kokybei. Specialistų komanda dirbs pagalbos telefono linijoje Autizmas 112 ir padės šeimoms, auginančioms vaikus su ASD, kritinėse situacijose, patars vaikų elgesio valdymo ir problemų sprendimo klausimais.


Projektu siekiama įrodyti, kad pagerinus vaikų su ASD elgesį, pagerės visos šeimos gyvenimas, nes vaiko negalia tiesiogiai įtakoja visus šeimos narius. Tėvai patiria didelį stresą, praranda darbinius įgūdžius, turi atsisakyti savo pomėgių ir profesinio tobulėjimo, o dėl energijos ir laiko stokos pamažu praranda ir socialinius ryšius. Panašius išgyvenimus patiria ir vaikų su ASD broliai ir seserys. Visos šios problemos veda šeimą į situaciją be išeities.


Vaikai su ASD pasižymi sudėtingu elgesiu, kuris įtakoja nesėkmingą šeimos ir socialinių institucijų bendradarbiavimą, todėl į krizių įveikimo programą siekiama įtraukti kiekvieną šeimos narį, kad visi mokėtų elgtis kritinių situacijų metu ir žinotų, kaip tokias situacijas valdyti. Šiuo socialiniu eksperimentu siekiama padėti šeimai mažinti stresą, o sustiprinus socialinę šeimos veiklą, siekiama, kad tėvai galėtų skirti daugiau laiko savo profesiniam tobulėjimui ir turėtų daugiau galimybių dalyvauti darbo rinkoje.


Projekto partneriai:

– Pyramid Educational Consultants, Ltd UK, Jungtinė Karalystė;

– Ministrstvo za delo, druzino in socialine zadeve, Slovėnija;

– VšĮ Socialinių inovacijų centras, Lietuva;

– Fundacja SYNAPSIS, Lenkija.

Projekto vykdymo laikotarpis:

2011 m. liepa – 2013 m. liepa


16 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

CASINO

bottom of page