top of page
  • Writer's pictureVšĮ Socialinių inovacijų centras

Šeimos konferencijos metodo naudojimas socialiniame darbe

Atnaujinta: 2023-11-07



Nuotoliniai bei auditoriniai mokymai.


Apie mokymus:


„Šeimos konferencijos metodo naudojimas socialiniame darbe“

programos kodas SD20220260


Mokymų trukmė: 16 akad. val. (7 teorinės, 9 praktinės)

Kaina: 59 eur. asmeniui

Šia programa siekiama, kad socialiniai darbuotojai susipažintų su šeimos konferencijos metodu, jo panaudojimo galimybėmis socialiniame darbe.


Auditoriniai mokymai vyksta: Ežero g. 8, Šiauliai. Susidarius grupei atvykstame ir į Jūsų miestą.


Aprašymas:

1980-aisiais Naujojoje Zelandijoje pradėti organizuoti šeimos ir specialistų susitikimai, skirti įtraukti šeimą į sprendimų priėmimą sukuriant tam tikrą veiksmų planą. Taip šeima skatinama dalyvauti pokalbiuose su specialistais ir šeimos nariais ar giminėmis, siekiant išspręsti su vaiku ar jaunuoliu susijusias problemas ir sprendimus priimti atsižvelgiant į jų norus. Metodas naudojamas taip pat ir suaugusiesiems, turintiems psichologinių sveikatos problemų, negalią ar rūpinantiesiems senyvo amžiaus žmonėmis.


XX amžiuje sukurtas šeimos konferencijos metodas padeda spręsti šeimos ir vaikų problemas, kurių skaičius Lietuvoje didėja. Taikant šeimos konferencijos metodą visa šeima kartu ieško problemos sprendimo būdo ir taip atsakomybė už sprendimų priėmimą ir jų įgyvendinimą tenka šeimai.


Šiuo metu Šeimos konferencijos metodas yra taikomas bent 20 pasaulio valstybių, tarptautiniame lygmenyje šis metodas yra pripažintas kaip efektyvus būdas įgalinti šeimas spręsti problemas.


Lietuvoje jaučiama socialinių, tėvystės, emocijų raiškos įgūdžių stokos problema. Remiantis užsienio valstybių praktika, Šeimos konferencijos metodas gerina šeimos tarpusavio ryšius, atsakomybės jausmą.


Registracija:

Telefonu: +370 61634383

El. paštu: visiems@socin.lt





765 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page