top of page
  • Writer's pictureVšĮ Socialinių inovacijų centras

POZITYVIOS TĖVYSTĖS PRINCIPŲ DIEGIMAS RIZIKOS ŠEIMŲ TĖVAMS





Data ir laikas:

Data ir laikas derinamas individualiai


Apie mokymus:

Mokymų vieta: Ežero g. 8-1, Šiauliai Mokymų laikas: Pranešime susidarius grupei Mokymų kaina: 1 asmeniui – kaina 57,00 €, kiekvienas mokymų dalyvis gaus projekto „Pozityvios tėvystės mokykla“ metu parengtą praktinį leidinį tėvams

Mokymų trukmė 16 akad. val.: • Teorinis mokymas 5 akad. val.; • Praktinis mokymas 11 akad. val.

Aprašymas Tėvystė yra ypatingos veiklos procesas, vykstantis apibrėžtame socialiniame kontekste, kurio pagrindinis tikslas – užtikrinti vaiko gerovę. Tai sudėtingas procesas, prasidedantis dar prieš vaiko gimimą ir besitęsiantis visą žmogaus gyvenimą. Aktuali šiuolaikinės visuomenės problema yra socialinės rizikos šeimos, neužtikrinančios savo vaikų saugumo ir gerovės. Dažniausiai į socialinės rizikos šeimų sąrašą patenka tos šeimos, kuriose girtaujama, naudojama prievarta, neprižiūrimi vaikai. Paprastai tokiose šeimose tėvams trūksta tėvystės žinių ir įgūdžių, jie nesugeba tinkamai auginti ir auklėti vaikų, nesuteikia vaikams reikiamos priežiūros, globos ir rūpesčio, nes nežino kaip tai padaryti. Tokioms šeimoms galima padėti, ugdant pozityvios tėvystės įgūdžius. Socialinis darbuotojas yra tas žmogus, kuris dažnai susitinka su tokiomis šeimomis

Kad teisingai ir profesionaliai įvertinti probleminę padėtį, nustatyti reikiamą pagalbą, socialinis darbuotojas turi nusimanyti apie šeimos sampratą, struktūrą, tipus; šeimos funkcijas; socialinės rizikos šeimos tipus; paslaugas teikiamas socialinės rizikos šeimoms; darbo su šeima niuansus; šeimos konsultavimo aspektus.

Teorinių užsiėmimų metu bus pristatyta pozityvios tėvystės samprata bei principai, socialiniai darbuotojai bus mokomi apie žmogaus raidos ypatumus, būdingus visais gyvenimo periodais bei jų poveikį šeimos nariams, bus analizuojami tėvų auklėjimo stilius bei nagrinėjama konflikto samprata bei dinamika, bus supažindinti su probleminiu vaiko elgesiu bei socialinio darbuotojo pagalbos galimybėmis.

Praktinių užsiėmimų metu socialiniai darbuotojai bus visi įtraukti į veiklas, kurios leis įsiminti teorines žinias. turės analizuoti pasirinktos šeimos narių amžiaus raidos ypatumus – asmenybės vystymosi stadijas, mokinsis apibūdinti vaikų ir tėvų tarpusavio santykius, turės apibūdinti auklėjimo būdus bei pateikti rekomendacijas apie tai, kaip tėvai turėtų tinkamai reaguoti į vaikų netinkamą elgesį, mokinsis suprasti kitų jausmus ir poreikius. Įvairiose bendravimo situacijose dalyviai turės analizuoti bendravimo pozicijas.











278 peržiūros0 komentarų
bottom of page